Nová epizoda

Martina Břeňová o vedení a rozvoji Nadace OSF

Martina Břeňová o vedení a rozvoji Nadace OSF

Martina získala velmi cenné zkušenosti v Nadaci Avast, před časem převzala po Robertu Bašem Nadaci OSF a posouvá ji srdnatě kupředu.  

Poslouchejte nás na

O epizodě

S Martinou Břeňovou, ředitelkou Nadace OSF, si povídáme o naplňování strategických vizí v organizaci, o leadershipu, o tom, jak získat a jak si udržet špičkové lidi. Třeba na pozici CFO. Řídit organizaci je umění, které nedostal do vínku každý. Chce to cit, empatii a občas odvahu přiznat svému týmu, že se mi něco vážně nepovedlo. I to dělá z manažerů lídry. Pozice ředitelky je lonely job, jak říká Martina. Kde brát sílu a jak se neustále zlepšovat? To se také dozvíte, když si tuto epizodu poslechnete až do konce.  

Proč je to důležité: Naší společnosti chybí kvalitní manageři, lídři. Pro růst společnosti je ale potřebujeme. Nemusí jimi být nutně jen lidé s vlohy, je to řemeslo, které se lze naučit. Z rozhovoru s Martinou se dozvíte mnoho zajímavých vhledů do práce s lidmi i do do strategického uvažování o rozvoji organizace. 

Kdo je Martina Břeňová: Martina se celý svůj profesní život pohybuje v občanském sektoru. Velmi cenné zkušenosti získala v Nadaci Avast, před časem převzala po Robertu Baschem Nadaci Open Society Fund a posouvá ji srdnatě kupředu.  

Dozvíte se

  • Jak pracovat se strategickými vizemi a jak je propisovat do týmu.
  • Jak budovat tým prakticky, s přihlédnutím ke všem specifikům občanského sektoru.
  • Jak se vypořádat s odlišnostmi v týmu, jak je využít v jeho prospěch.
  • Kde brát inspiraci a energii, když v organizaci stojíte na úplném vrcholu.

Nadace Open Society Fund

Nadace OSF je českou nadací s třicetiletou historií. Jejím posláním je péče o demokracii v Česku. Podporuje a vzdělává občanskou společnost a rozvíjí stát, kde mají všichni rovné šance a zapojují se do dění ve svém okolí. Otevírá citlivá a opomíjená témata a společně s dárci hledá průkopníky, kteří je ponesou dál. Po dobu jejího působení jsme podpořila více než 10 000 projektů českých neziskových organizací i jednotlivců částkou přes 2 miliardy Kč.

Další epizody