Nová epizoda

Martina Břeňová o vedení a rozvoji Nadace OSF

Babeta Schneiderová o drajvu, laskavosti a běhání

Babeta Schneiderová získala cenu Laskavec za výzvu Adventní běhání, první neziskové zkušenosti získala již po škole... ve Velké Británii.

Poslouchejte nás na

O epizodě

Babeta Schneiderová je velmi energická žena. Bez přehánění. Ve své profesní kariéře úspěšně spojuje princip, který ve Velké Británii označují jako Business-Driven, s neziskovými ideály. Co si pod tím představit? To se dozvíte v jedenácté epizodě podcastu.

Babeta začínala jako uklizečka v síti hotelů a hostelů YHA právě ve Velké Británii a postupně se vypracovala do vysokých manažerských pozic. Tato síť je přitom jednou z největších neziskovek v UK. Zaměřuje se na pomoc dětem ze sociálně slabých rodin. A Babeta měla to štěstí stoupat v její hierarchií v době, kdy nejvyšší vedení organizace otáčelo kormidlo směrem k byznysovému myšlení při zachování všech dobročinných ideálů.

Sluší se dodat, že velmi úspěšně.

Babetu možná znáte z loňské první pandemické vlny, kdy v médiích proběhla informace, že síť hotelů BOHO (kterou v té době vedla), ubytuje lidi bez domova. A pokud běháte, možná jste již zaregistrovali Adventní běhání… stojím za ním rovněž Babeta. O tom, jak vybudovat skupinu pěti tisíc followerů a vybrat milion na dobrou věc, se bavíme v druhé části podcastu. Tato poslední aktivita neušla pozornosti Nadaci Karla Janečka, která Babetě udělila v roce 2019 cenu Laskavec.

Příjemný poslech

Dozvíte se

  • Jak vypadá nezisk ve Velké Británii
  • Jak otočit kormidlem neziskovky, udělat ji business driven a získat více peněz pro klienty
  • Co je důležité předat svým zaměstnancům, aby organizace prospívala
  • Jak to bylo se sítí BOHO hotels, která ubytovala v první vlně epidemie COVIDu lidi bez domova
  • Jak se buduje skupina followerů a jak vypadá na ní postavený úspěšný fundraising

Adventní běhání

Pro většinu lidí je prosinec čas cukroví, vánoček, svařáků a vánočních večírků, pro Advenťáky je prosinec čas běhání. V prosinci 2020 to bylo již po šesté, co vyběhli 25 dní po sobě. A tím i pomáhali.

Koncept je jednoduchý. Běhat každý den od 1. prosince do 25. prosince. Jediné pravidlo je, že každý běh by měl být dlouhý minimálně 30 minut. Je jedno, jak rychle nebo jak daleko.

Zkuste to letos i vy. A pokud s během teprve začínáte, nebo začít chcete, tak můžete klidně běho-chodit. Indiánský běh se také počítá!

Další epizody