Nová epizoda

Martina Břeňová o vedení a rozvoji Nadace OSF

Věra Ondřichová o Public Relations v nezisku

Věra se celou svou kariéru věnuje PR, čili vztahům s novináři, klienty, dárci a dalšími. Přednáší o tom na své PR Akademii.

Poslouchejte nás na

O epizodě

Věra Ondřichová vystudovala žurnalistiku a mezinárodní vztahy na Univerzitě Karlově v Praze. Komunikace a vztahy s veřejností jsou jejím celoživotním tématem. A to jak v profesním, tak v soukromém životě. Věra pracovala jako tisková mluvčí nebo specialistka PR v Junáku, Městské knihovně v Praze a na rektorátu Univerzity Karlovy.

V posledních letech se Věra intenzivně věnuje projektu PR Akademie, kde pracuje s neziskovými organizacemi, vzdělávacími institucemi a knihovnami na zlepšení jejich komunikace na média, klienty, dárce, města, státní správu a další. Na Akademii si k sobě zve odborníky na sociální sítě, provádí posluchače světem médií skrze praktické příklady a mediální cvičení. Důležitým prvkem je networking. Díky Akademii tak vzniká komunita PR a marketingových specialistů v nezisku, která sdílí své know-how a navzájem si pomáhá.

V této epizodě najdete velmi intenzivní instantní návod, jak nalinkovat komunikační mix organizace, na co rozhodně nezapomenout a čeho se rozhodně vyvarovat. Vřele doporučujeme pro všechny, kterým vztahy s veřejností nedají spát.

Dozvíte se

  • Jak přemýšlet o PR strategicky a jak s ním začít od nuly
  • Jak komunikovat s novináři, aby se téma dostalo do novin
  • Jaké další cílové skupiny lze oslovit a jaké kanály pro to využít
  • Co je posláním PR Akademie a co se na ní naučíte
  • Proč se introverti zajímají o komunikaci více jak extroverti

Kdybych ti rozuměl, tvářil bych se takhle?

Alana Aldu většina z nás zná z jeho filmové role Hawkeye Pierce ze seriálu M.A.S.H. Méně je už o něm známo, že se vedle své kariéry herce intenzivně věnoval tématu komunikace a mezilidských vztahů. Z této jeho „vedlejší činnosti“ vznikla Věry oblíbená kniha Kdybych ti rozuměl, tvářil bych se takhle? Alan Alda v ní přichází s náměty, jak objevit lepší způsoby mezilidské komunikace s pomocí rozvíjení empatie. S čtenáři je sdílí se svým charakteristickým humorem a upřímností jemu vlastní.

Další epizody