Nová epizoda

Martina Břeňová o vedení a rozvoji Nadace OSF

Míša Krunclová o SKV Praha a sportu handicapovaných

Míša Krunclová je předsedkyní spolku SKV Praha, vedoucí sportovního oddílu Lyžování a outdoor, aktivní sportovkyně handicapu navzdory

Poslouchejte nás na

O epizodě

Rozhovor s Míšou Krunclovou ze Sportovního klubu vozíčkářů Praha se nese lehce ve slavnostním duchu. SKV Praha totiž letos (tzn. v roce 2021) oslaví krásných třicet let existence. A to si pište, že tohle kulaté jubileum řádně oslaví. Jak konkrétně se dozvíte od Míši, když si pustíte náš rozhovor.

Co se ale dozvíte především? Jak vypadá sportování s handicapem, co všechno tito sportovci potřebují pro to, aby se mohli na chvíli vymanit z rutiny všedního dne a jakým překážkám čelí. Nemají to lehké, avšak doba se mění a za těch třicet let se mnohé posunulo k lepšímu. I handicapovaný sportovec může dnes sednout na handbike nebo dokonce třeba kormidlovat jachtu

Na závěr si budeme povídat o tom, jak můžete hadnicapované sportovce podpořit… třeba i tím, že si s nimi půjdete jako asistenti zasportovat. Věřte, že si u toho slušně máknete. Příjemný a inspirativní poslech přejeme!

Dozvíte se

  • Jak funguje SKV Praha a co nabízí výkonnostním a rekreačním sportovcům.
  • Jaké překážky musí handicapovaní překonávat, aby si mohli zasportovat.
  • Jak vypadají aktivity spolku na podporu sportu handicapovaných.
  • Kde si můžete letos zasportovat a podpořit u toho handicapované sportovce.

René Kujan

Krutopřísnému ultramaratonci René Kujanovi po vážné autonehodě lékaři predikovali budoucnost na vozíku. Půl roku od onoho osudového okamžiku, při němž si zlomil obratel, rozdrtil hrudní kost a žebra, začal René zase klusat. Tři měsíce nato zvládl svůj první „poúrazový“ půlmaraton. Přesně pět let po autonehodě vyrazil na samotářskou pouť po Islandu, kde si naplánoval postupně rok po roce své tři velké islandské projekty. Během jednoho z těchto projektů uběhl za 30 dní 30 maratonů, jako první na světě oběhl ostrov a zároveň handicapovaným sportovcům pomohl k získání financí na handbike stylově pokřtěný jménem „krutokolo“.

René SKV Praha podporuje dlouhodobě. V roce 2021 k 30. výročí spolku doběhne z Pece pod Sněžkou do Prahy a i vy a váš tým můžete být u toho. Stačí se ozvat do eSKáVéčka.

Další epizody